3 adet büyük boy patates
2 adetyumurta
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tatlı BURÇAK toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane BURÇAK karabiber
1/2 çay kaşığı BURÇAK zerdeçal (arzuya göre)
Bol suda yıkayıp kabuklarını iyice temizlediğiniz patatesleri kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.
Kıvam alan patateslerin kabuklarını soyup özlü bir kıvam alması için çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
Patates püresini; yumurta, krema, tereyağı, un, kabartma tozu ve baharatlar ilavesiyle karıştırarak bir hamur haline getirin.
Önceden ısıttığınız waffle makinesinde tereyağını eritin. Hazırladığınız patatesli hamurdan birer yemek kaşığı kadar alıp makinede bastırarak waffle şeklinde kızartın.
Arzu ettiğiniz soslar eşliğinde bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.