Burçak'tan Tarifler

Anasayfa / Fırını Sever: Baharatlı Kabak

Fırını Sever: Baharatlı Kabak

Baharatlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak

  • 2 diş sarımsak

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

  • 1 yemek kaşığı soya sosu

  • 2 yemek kaşığI mısır unu

  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 çay kaşığı BURÇAK acı toz kırmızı biber

  • 1/2 çay kaşığı BURÇAK köri

  • 1 çay kaşığıtaze çekilmiş renkli tane BURÇAK karabiber

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
     

  • Bol suda yıkadığınız kabakların uç kısımlarını kesip kabuklarını hafifçe kazıyın.

  • Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları bıçağın tersiyle ezdikten sonra küçük parçalar halinde doğrayın.

  • Kabuk kısımlarını hafifçe kazıdığınız kabakları, parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Orta kısımlarında kalan çekirdekli kısımları mümkün olduğunca alın.

  • Zeytinyağının yarısıyla harmanladığınız kabak çubuklarını düz bir tabağa aldığınız mısır ununa batırın.

  • Kalan zeytinyağı, doğranmış sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, soya sosu, BURÇAK acı toz kırmızı biber, BURÇAK köri, taze çekilmiş renkli tane BURÇAK karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini ayrı bir kapta harmanlayın.

  • Mısır ununa buladığınız kabakları hazırladığınız baharat karışımına batırıp yağlı kağıt üzerine dizin.

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirdiğiniz kabakları, arzuya göre yoğurt ya da balzamik sos eşliğinde ılık olarak servis edin.

Yüksek Kapasiteli Siparişleriniz için iletişime geçiniz...